Wie zijn wij?

Wij zijn Jongerenkoor en -combo Nova Melodica, uit Kapelle- Biezelinge in Zeeland. Ons koor heeft ongeveer 40 leden in de leeftijd van 12 tot 40 jaar.  Nova Melodica, wat “Nieuwe Melodie” betekent, is opgericht in 1970. Graag willen wij met onze muziek het verhaal van “Geloof, Hoop en Liefde”  overbrengen aan de mensen om ons heen, mensen zoals jij en ik, kinderen van dezelfde God. 

Corien Kwekkeboom - Kroes, dirigent

Muziek zegt meer dan duizend woorden…en… muziek is hoe gevoelens klinken. Twee uitspraken die goed bij mij passen, die mijn liefde voor muziek beschrijven. En dat ik dit mag delen met een groep enthousiaste muzikanten en zangers maakt mij super blij, enthousiast en vol verwachting voor wat komt. Ik ben Corien Kwekkeboom,  vrouw,  moeder,  docent,  graag bezig met muziek, in mijn tuin, verhalen schrijvend,  of lezend in een boek.

Optreden

Nova Melodica is een enthousiaste en hechte groep die met heel veel plezier wekelijks bij elkaar komt om te repeteren. Gemiddeld 3 keer per twee maanden hebben we een optreden. Deze optredens zijn vaak tijdens kerkdiensten in kerken binnen en soms ook  buiten Zeeland. Nova Melodica is lid van Gospelpodium Zeeland, dat een onderdeel is van de Koninklijke Christelijke Zang Bond (KCZB).

Activiteiten

Naast zingen en muziek maken organiseren we nog diverse andere activiteiten. Ieder jaar gaan we met elkaar een weekend op kamp. We houden van lekker eten en drinken met elkaar en vooral veel kletsen! Soms moeten we ook voor de verenigingskas aan het werk en hiervoor hebben we een paar leuke en goedlopende acties. Ieder jaar organiseren we bijvoorbeeld, samen met een aantal andere Kapelse jeugdverenigingen, een grote rommelmarkt ‘Actie Bamboes’ op Koningsdag.

Muziek

Ons koor kent 4 stempartijen; sopraan, alt, tenor & bas en we hebben een gevarieerd repertoire. We zingen vooral gospelmuziek en hedendaagse christelijke muziek, maar ons repertoire bevat ook een aantal popnummers die qua tekst binnen het geloof te plaatsen zijn.
Ook hebben we een uitgebreid combo bestaande uit een piano en keyboard, drums, basgitaar en (elektrische) gitaar. Bij een aantal nummers wordt dit combo nog aangevuld met andere instrumenten zoals dwarsfluit, trompet of viool.

Nova Melodica is een georganiseerde vereniging met officiële statuten. Dit betekent dat er een bestuur is dat bestaat uit 5 leden. Binnen het bestuur is er een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Eén van de overige twee bestuursleden heeft de functies boekingen optredens. Aan het bestuur kunnen stagiaires worden toegevoegd die het bestuur ondersteunen in uitvoerende taken, zoals het organiseren van bijzondere activiteiten, concerten, acties e.d. Eens per jaar is er een algemene ledenvergadering waarin het bestuur verantwoording moet afleggen aan de leden over het afgelopen verenigingsjaar en waarin ook de toekomstige plannen worden medegedeeld.

Nieuwsgierig geworden naar ons koor?

Kom eens luisteren tijdens één van onze optredens of loop eens binnen op een repetitieavond.

Kijk in onze agenda waar en wanneer je ons kunt zien en horen.

Repeteren doen we elke donderdagavond om 19:45 uur in de Mozeskerk in Kapelle.